Innokas panostaa projektijohtamiseen sekä ohjelmistotestausosaamiseen

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Innokas Medical on vahvistanut kuluneen alkuvuoden aikana lääkintälaitteiden suunnitteluosaamistaan entisestään. Innokkaan ohjelmistotestaustiimi on kasvanut kolmella uudella työntekijällä – lisäksi vahvistusta on saatu tuotekehityksen projektipäälliköiden sekä mekaniikkasuunnittelijoiden tiimeihin, kuin myös teollisen muotoilijan tehtäviin.

 

Konetekniikan DI Martti Karjalainen aloitti alkuvuodesta Innokkaan Kempeleen toimipisteellä suunnittelussa projektipäällikkönä. Karjalainen siirtyi Innokkaalle Promeco Groupilta, jossa hän toimi projektipäällikkönä vastaten mm. yrityksen projektiliiketoiminnan käynnistämisestä, toimitusprojektien suunnittelusta ja läpiviennistä, sekä toimintojen laadun kehittämisestä. Ennen Promeco Groupia Karjalainen on työskennellyt mm. Optomedilla viranomaisvaatimus-asiantuntijana, Polar Electrolla NPI leaderina ja projektipäällikkönä sekä Nokialla tuotantoinsinöörinä ja projektipäällikkönä. Karjalainen kertoo viihtyneensä Innokkaalla hyvin ja odottavansa tulevaisuudelta erityisesti mielenkiintoisia projekteja sekä uuden tiiminsä että asiakkaiden kanssa.

 

”Arvostan ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja tekemistä, joten minulle oli luonnollinen ratkaisu hakea Innokkaalla avoinna ollutta projektipäällikön paikkaa. Koen, että pystyn soveltamaan aikaisempaa työkokemustani uudessa roolissani; lisäksi koen pystyväni uusien haasteiden kautta kehittämään omaa osaamistani lääkintälaitteiden kehityksen parissa. Olen viihtynyt Innokkaalla hyvin, sillä työyhteisömme on erittäin innostava ja osaava. On hienoa päästä toteuttamaan mielenkiintoisia tuotekehitysprojekteja yhteistyössä oman väen ja asiakkaiden kanssa”, Karjalainen kertoo.

 

Uusia osaajia myös ohjelmistotestauksessa

 

Ohjelmistojen määrä lääkintälaitteissa kasvaa jatkuvasti. Tämän vuoksi alalla toimijoiden täytyy pystyä kehittämään tulevaisuudessa yhä monimutkaisempia ja laajempia ohjelmistoja, joita on helppo ylläpitää ja testata ja jotka vastaavat asiakkaiden ja viranomaisten kasvaviin vaatimuksiin. Innokas onkin panostanut voimakkaasti myös ohjelmistotestausosaamiseensa rekrytointien kautta.

 

Sähkötekniikan DI Haitham Habli, Aalto yliopistolla lääketieteellisen tekniikan DI-tutkintoaan viimeistelevä Laura Jukola sekä tietojenkäsittelyn tradenomi Asko Veteläinen ovat aloittaneet Innokkaalla ohjelmistotestaukseen liittyvissä kehitystehtävissä kuluneen alkuvuoden aikana. Jukola työskentelee parasta aikaa asiakasprojektissa ohjelmiston manuaalisen testauksen parissa, Habli toimii testausinsinöörinä asiakasprojektin ohjelmistotestauksessa ja Veteläinen on puolestaan liittynyt VC150 potilasvalvontamonitoriin liittyvään ohjelmistotestaustiimiin.

 

”Koska ohjelmistojen sekä mobiiliteknologian määrä ja merkitys kehittämissämme lääkintälaitteissa kasvaa jatkuvasti, olemme tietoisesti vahvistaneet oman tiimimme osaamista esimerkiksi koulutuksilla. Tämän lisäksi olemme nyt rekrytoineet taloon uusia osaajia ja pidämme aktiivisesti silmämme auki myös jatkossa uusien osaajien löytämiseksi”, Innokkaan suunnittelupalveluiden päällikkö Jenni Tuulos kertoo.

 

Ohjelmistotestaus-osaajien sekä uuden projektipäällikön lisäksi Innokkaan suunnittelutiimiin ovat liittyneet mekaniikkasuunnittelija Juho Laasanen (DI, konetekniikka) sekä teollinen muotoilija Sanna Tuononen (TaM & sairaanhoitaja).

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News