Innokas on vahvistanut lääkintälaitteiden tuotekehitysosaamistaan; uusia kasvoja Innokkaan suunnittelutiimiin

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Innokas on panostanut kuluneen kevään aikana tuotekehitysosaamiseensa vahvistaen entisestään suunnittelutiimiään. Tuotantotalouden DI ja tekniikan lisensiaatti Pauli Innamaa sekä sähkötekniikan DI ja hyvinvointiteknologian pro gradu –tutkielmaansa viimeistelevä Teemu Uitto ovat aloittaneet Innokkaan suunnittelupalveluissa eri rooleissa kevään aikana.

 

Pauli Innamaa aloitti maaliskuussa Innokkaan Helsingin toimipisteellä laatupäällikön roolissa vastaten VC150 potilasvalvontamonitorin tuotelaadusta ja sen kehittämisestä. Lisäksi hän tulee yhdessä Innokkaan muun tiimin kanssa kehittämään erilaisia työskentelymenetelmiä, joiden avulla Innokas pystyy ketterästi, ennakoivasti ja kilpailukykyisesti kehittämään tuotteita ja ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin.

 

”Uusi toimenkuvani Innokkaalla on todella mielenkiintoinen, sillä siinä on kaksi selkeästi erillistä, mutta kuitenkin toisiaan tukevaa elementtiä. Alan tiukka sääntely ja erilaiset direktiivit asettavat useita vaatimuksia ja reunaehtoja tekemisellemme, mutta silti myös tässä toimintaympäristössä on mahdollista toimia tehokkaasti ja ketterästi. Sellaisia toimintatapoja olemme nyt hakemassa ja kehittämässä yhdessä Innokkaan muun tiimin kanssa. Menetelmäkehityksen lisäksi rooliini kuuluu potilasvalvontamonitoriin liittyvä laadunvarmistustyö, jota teen tiiviissä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Näen yhteistyön todella tärkeänä, sillä tuotteen kokonaislaatu asiakkaan kokemana muodostuu monista eri osa-alueista”, hän kertoo.

 

Innamaa siirtyi Innokkaalle Symbio Finlandilta, jossa hän työskenteli viimeiset 5 vuotta erilaisissa asiakasprojekteissa laadunvarmistuksen, vaatimustenhallinnan ja menetelmäkehityksen parissa. Lisäksi hänellä on aikaisempaa työkokemusta esimerkiksi Nokialta ja NSN:ltä erityisesti tuotekehityksen laadunvarmistuksesta. Innamaa on aloittanut uudessa roolissaan Innokkaalla positiivisin mielin.

 

”On ollut todella hienoa huomata kuinka osaava tiimi Innokkaalla työskentelee, ja miten ensiluokkaista työtä laadun ja asiakkaan eteen Innokkaalla tehdään. Näistä elementeistä voimme rakentaa loistavan tulevaisuuden. Odotan, että vielä pitkän ajan kuluttuakin kuljen aamuisin töihin hymy huulilla, kuten olen ensimmäiset kuukaudet kulkenut”, hän päättää.

 

Teemu Uitto aloitti puolestaan Innokkaan Kempeleen toimipisteellä tuotekehityksessä projektipäällikkönä toukokuun puolivälissä. Uitolla on taustallaan vankka työkokemus mm. erilaisista tuotekehitystehtävistä sekä projektipäällikön rooleista Nokialla ja RMC:llä reilun 15 vuoden ajalta. Ennen Innokasta hänen viimeisin työnantajansa oli Broadcom, jossa hän työskenteli R&D Program Managerina. Uitto kertoo viihtyneensä Innokkaalla hyvin ja olevansa erityisen hyvillään osaavasta tiimistään, jota hän johtaa projektipäällikkönä Innokkaalla tehtäviin suunnitteluprojekteihin liittyen.

 

”Viimeistelen parasta aikaa kakkostutkintoani kirjoittaen hyvinvointiteknologian pro gradu –tutkielmaa - minulle oli siis oikeinkin luonteva ratkaisu hakeutua työskentelemään medical-laitteiden ja niiden tuotekehityksen pariin Innokkaalle. Olen viihtynyt talossa todella hyvin – meillä on hyvässä vaiheessa käynnissä olevia mielenkiintoisia suunnitteluprojekteja, joista kahta olen päässyt nyt vetämään. Tiimini on todella osaava ja minut on otettu Innokkaalla hyvin vastaan. Projektit vaikuttavat erittäin monipuolisilta ja mielenkiintoisilta, joten odotan innolla tulevaisuutta Innokkaan työntekijänä”, Uitto kertoo.

 

Innokas Medicalin suunnittelupalveluilla on ollut kysyntää, minkä myötä tiimiä on kasvatettu kohdennetuilla rekrytoinneilla viimeisen puolen vuoden aikana. Myös halu kasvuun ja toiminnan kehittämiseen on kova. Tällä hetkellä Innokkaan suunnittelupalveluissa Kempeleen ja Helsingin toimipisteillä työskentelee yhteensä jo reilut 60 työntekijää.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News