Innokas on vahvistanut lääkintälaitteiden tuotekehitysosaamistaan: uusia kasvoja Innokkaan Design Studioon

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Innokas Medical on vahvistanut kuluneen syksyn aikana lääkintälaitteiden suunnitteluosaamistaan entisestään. Sähkötekniikan DI Linda Kellberg, ohjelmistosuunnittelija Manu Sutela sekä elektroniikkasuunnittelija Matti Nikkari ovat aloittaneet Innokkaan Design Studiossa eri rooleissa syksyn aikana. Kansainvälistyvän ja kasvavan yrityksen suunnittelutiimiin etsitään jatkuvasti uusia osaajia avoimella sekä kohdennetuilla rekrytointikampanjoilla.

 

Linda Kellberg aloitti marraskuussa Innokkaan Helsingin toimipisteellä Design Controls -spesialistina vahvistaen vuosi sitten Innokkaan Design Studioon perustetun Design Controls -yksikön toimintaa. Uudessa roolissaan Kellberg vastaa muun muassa Innokkaalla tehtävien suunnitteluprojektien tukemisesta standardi- ja viranomaisasioissa. Lisäksi hän toimii sisäisenä auditoijana yhdessä muun Design Controls -tiimin sekä laatuosaston kanssa.

 

”Näen, että Innokkaan Design Controls -yksiköllä on merkittävä rooli tuotekehitysprojektien ketterän läpiviennin kannalta. Sen lisäksi, että yrityksen täytyy olla selvillä kaikista toimintaansa säätelevistä viranomaismääräyksistä, täytyy ne pystyä toteuttamaan konkreettisesti myös päivittäisessä tekemisessä. Innokkaalla tämä toteutuu luonnollisena osana suunnittelijoidemme päivittäistä työtä, mutta sen varmistamiseksi ja toiminnan edelleen kehittämiseksi Design Controls –yksiköllämme on merkittävä rooli”, Kellberg pohtii.

 

”Tuen yhdessä muun tiimin kanssa sekä asiakkaita että projekteja laadun ja viranomaismääräysten näkökulmasta. Projektitiimit koostuvat tyypillisesti useiden eri osaamisalueiden ammattilaisista, joten yksikkömme myötä eri alueiden osaajat voivat keskittyä kukin omiin vahvuuksiinsa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi mahdollisimman ketterästi”, hän jatkaa.

 

Kellberg siirtyi Innokkaalle Quattro Folia Oy:sta, jossa hän toimi Chief Regulatory Officer -roolissa sekä laatuinsinöörin tehtävissä. Lisäksi hän on työskennellyt Tampereen teknillisessä yliopistossa tutkimusassistenttina lääkinnällisten laitteiden kaupallistamiseen liittyvissä tehtävissä. Uudessa roolissaan Innokkaalla hän on aloittanut positiivisin mielin.

 

”Roolini Innokkaalla on todella monipuolinen, sillä saan olla tekemisissä sekä erilaisten suunnitteluprojektien että Innokkaan eri funktioiden kanssa unohtamatta asiakasrajapintaa. Pääsen myös syventämään omaa osaamistani ja ammattitaitoani monipuolisesti minulle rakkaisiin aiheisiin -  lääkintälaitteiden viranomaisasioihin ja regulaatioihin - liittyen. Näin ollen omia motiivejani, haaveitani ja kehittymismahdollisuuksiani ajatellen Innokas on Suomen mittakaavassa täysin uniikki työntantaja”, Kellberg kertoo.

 

Kellberg_Linda

Linda Kellberg.

 

Kellbergin lisäksi Innokkaan Design Studioon ovat syksyn aikana liittyneet ohjelmistosuunnittelija Manu Sutela sekä elektroniikkasuunnittelija Matti Nikkari.

 

Avoin rekrytointikampanja etsii uusia osaajia Helsinkiin ja Kempeleeseen

 

Innokkaan monipuolisilla suunnittelupalveluilla on ollut viime vuosina hyvä kysyntä. Myös globaalilla tasolla mitattuna kasvumahdollisuudet ovat mittavat: esimerkiksi Healthtech Finlandin keväällä julkaiseman tuoreen vientiraportin mukaan kiinnostus Suomen korkealaatuista terveysteknologiaa kohtaan on ulkomailla suurta. Innokkaan kaltaisessa kansainvälistyvässä ja kasvavassa yrityksessä uusille osaajille onkin tasaisesti tarvetta.

 

”Kysynnän ja kasvun myötä suunnittelutiimiämme on kasvatettu kohdennetuilla rekrytoinneilla viimeisten vuosien aikana. Lisäksi pidämme aktiivisesti silmämme auki myös jatkossa uusien osaajien löytämiseksi – esimerkkinä mainittakoon, että meillä on jatkuvasti käynnissä Design Studion avoin rekrytointikampanja, jonka avulla täydennämme suunnittelutiimiämme tarvittaessa. Halu kasvuun ja toiminnan kehittämiseen on kova”, kertoo Jenni Tuulos, joka johtaa Innokkaan suunnitteluliiketoimintaa.

 

Tällä hetkellä Innokkaan suunnittelupalveluissa työskentelee yhteensä reilut 60 työntekijää.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News