Innokas Medical ja Icare Finland sopimukseen Icare® HOME –silmänpainemittarin valmistuksesta

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Innokas Medical ja Icare Finland ovat solmineet yhteistyösopimuksen Icare® HOME -silmänpainemittarin valmistamisesta Innokkaan Kempeleen tehtaalla. Laitteen tuotantoonsiirto on aloitettu, ja varsinainen valmistustoiminta käynnistyy loppuvuoden aikana.

 

Icare® HOME –silmänpainemittari on glaukoomapotilaiden hoitoprosessin tueksi suunniteltu uusi innovaatio silmänpaineen vuorokausivaihtelun seurantaan. Se tarjoaa silmätautilääkäreille ja -hoitohenkilökunnalle entistä tarkempaa ja reaaliaikaisempaa tietoa potilaan taudin kulusta, sekä tehostaa hoitoa.

Laitteen toiminta perustuu niin sanottuun rebound-mittausperiaatteeseen, eli kimmoketonometriaan. Menetelmässä silmänpaine mitataan ilman puudutusta. Laitteen käyttö ei siis vaadi puudutusaineita, ja se on suunniteltu erittäin käyttäjäystävälliseksi. Tuotteella on CE-merkki, ja sitä myydään tällä hetkellä Suomessa, Euroopassa, Kanadassa, Japanissa, Australiassa ja Kiinassa.

 

Icare Finlandin toimitusjohtaja Timo Hilden kertoo Icaren päätyneen yhteistyöhön Innokkaan kanssa, koska se tarvitsi valmistukseen kumppanin, jolla on kokemusta ja vahvaa laatuosaamista terveysteknologian valmistamisessa.

 

”Yhteinen taipaleemme Innokkaan kanssa on ollut hyvä. Innokkaalla työskentelee asiantunteva ja yhteistyöhaluinen tiimi, joka kommunikoi tehokkaasti asiakkaan kanssa. Olemme erityisen tyytyväisiä Innokkaan kokemukseen toimialalta, sekä vahvaan asiantuntemukseen laatuasioissa. Myös yrityksen kilpailukykyinen hinnoittelu vahvisti päätöstämme aloittaa valmistusyhteistyö Innokkaan kanssa”, Hilden kertoo.

 

Innokas Medical ja Icare Finland ovat tehneet yhteistyötä suunnittelun puolella jo useamman vuoden ajan, mutta nyt solmittu valmistussopimus voidaan nähdä merkittävänä yhteistyön syvenemisen näkökulmasta. Innokkaan asiakkuusjohtaja Mikko Kangas on luonnollisesti erittäin tyytyväinen Icaren kanssa solmittuun valmistussopimukseen.

 

”Icare Finland on merkittävä asiakas Innokkaalle, ja olemmekin erityisen hyvillämme siitä, että molemmat osapuolet olivat valmiita sitoutumaan pitkäaikaiseen kumppanuuteen.  On hienoa huomata asiakkaan luottamus Innokkaan vahvaan asemaan laatu- ja viranomaisvaatimusten edelläkävijänä Skandinaviassa. Viime vuosien jatkuva panostaminen laatuun ja siihen liittyvään osaamiseen kantaa nyt hedelmää”, Kangas kertoo.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News