Sami Melkoniemi uutena kasvona Innokkaan projektipäällikkötiimiin

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

 Innokas Medical on vahvistunut kokeneella asiantuntijalla kuluneen alkusyksyn aikana, kun lähes 20 vuotta erilaisten tuotekehitysprojektien parissa työskennellyt Sami Melkoniemi aloitti elokuussa Innokkaan tuotekehityksessä projektipäällikkönä. Koulutukseltaan Melkoniemi on sähkötekniikan ja tuotantotalouden insinööri, ja uudessa roolissaan Innokkaalla hän vastaa asiakkaille tehtävien tuotekehitysprojektien johtamisesta.

 

”Olen viihtynyt Innokkaalla erinomaisesti! Alkutaipaleeni Innokkaan työntekijänä on ollut työntäyteinen ja vauhdikas, mutta työni on ollut todella mielekästä”, kertoo Melkoniemi ensimmäisistä kuukausistaan Innokkaalla.

 

Häneltä löytyy taustalta todella vankka, lähes 20 vuoden työkokemus tuotekehitysprojektien parista – näistä jopa 16 vuotta Melkoniemi on toiminut erilaisissa tuotekehitysprojektien johtotehtävissä. Ennen Innokasta hän on työskennellyt mm. Nokialla ja NSN:llä, sekä useissa terveysteknologia-alan startup-yrityksissä. Melkoniemi siirtyi Innokkaalle VitalSignumilta, jossa hän toimi sekä laatupäällikkönä että projektipäällikkönä kliinisessä laitetutkimuksessa.

 

”Viimeiset viisi vuotta työurastani olen työskennellyt lääkinnällisten laitteiden tuotekehityksen parissa. Näiden vuosien aikana olen päässyt tutustumaan esimerkiksi monimutkaiseen regulaatioon sekä erilaisiin standardeihin, jotka liittyvät olennaisesti lääkinnällisten laitteiden kehittämiseen. Uskonkin, että tuotekehitysprojekteihin liittyvän taustan lisäksi terveysteknologia-alan etukäteistuntemuksesta tulee olemaan minulle merkittävää hyötyä uusien haasteiden parissa Innokkaalla”, Melkoniemi pohtii.

 

Uudessa roolissaan Innokkaalla Melkoniemi vastaa mm. tuotekehitysprojektien toteutuksen suunnittelusta, koordinoinnista ja johtamisesta sekä raportoinnista asiakkaille ja Innokkaan johdolle. Lisäksi hän vastaa projekteihin nimettyjen tiimien johtamisesta. Melkoniemi kertoo olevansa hyvillään uudesta motivoituneesta työyhteisöstä, sekä odottavansa tulevaisuudelta erityisesti mielenkiintoisia haasteita erilaisten suunnitteluprojektien parissa.

 

”Innokas oli minulle itseasiassa jo entuudestaan tuttu useamman vuoden ajalta yhteisten projektien kautta – aikaisemmin tosin työskentelin Innokkaan kanssa asiakkaan roolissa. Positiivinen vaikutelmani Innokkaan työntekijöistä sekä Innokkaasta yrityksenä sai minut lopulta hakemaan yrityksessä avoinna ollutta projektipäällikön paikkaa”, Melkoniemi kertoo.

 

”Ensimmäiset kuukauteni Innokkaalla ovat vain vahvistaneet ennakkokäsitystäni yrityksestä; on ollut ilo päästä työskentelmään näin motivoituneen ja osaavan työyhteisön pariin. Myös yleisilmapiiri sekä yhteishenki vaikuttavat olevan kohdallaan. Odotan tulevaisuudelta luonnollisesti mielenkiintoisia ja haastavia tuotekehitysprojekteja sekä mahdollisuuksia oppia edelleen uutta. Olen todella innoissani!”, hän päättää.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News