Lisää tehokkuutta ja laatua Innokkaan Kempeleen valmistustehtaalle

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Tuotantotoiminnan tehostamiseksi Innokkaan Kempeleen tehtaalla on tehty viimeisen vuoden aikana sekä investointeja että tuotannon uudelleenjärjestämistä. Tuorein investointi on alkuvuodesta Kempeleen tehtaalle pystytetty automaattinen varastojärjestelmä Agilon, jolla on tarkoitus tehostaa Innokkaan tuotannon keräilyprosessia.

 

”Agilon kautta saimme hallitun ja optimoidun varaston Kempeleen tehtaallemme. Systeemi on 6,1 metriä korkea ja vie lattiapinta-alasta vain 16 neliön verran tilaa. Systeemin sisällä on kuitenkin jopa 174 hyllytasoa; varastotilan käyttö on nyt siis paljon järkevämpi, kun saamme pienempään tilaan enemmän tavaraa”, Innokkaan Kempeleen tehtaan päällikkö Pekka Suutari kertoo.

 

Konecranesin kehittämä systeemi hyödyntää teollista internetiä vapauttaen työntekijöitä varastosta tuottavaan työhön. Reaaliaikainen tieto varastossa olevista tuotteista ohjaa Agilonin toimintaa ja on koko ajan työntekijöiden saatavilla. Lisäksi se tuo oikean tavaran turvallisesti oikeaan paikkaan – automaattista varastointia unohtamatta.

 

”Kun meille saapuu tavaraa Kempeleen tehtaalle, Agilon osaa itse hyllyttää tuotteet, valita laatikoille sopivat hyllyvälit ja kirjata varastoidun tavaran ylös järjestelmään”, Suutari kertoo.

 

”Uudella järjestelmällä halutaan erityisesti estää komponenttien sekä muiden materiaalien saldovirheitä; automatiikan ansiosta saldojen pitäisi pysyä kunnossa. Lisäksi tarkoituksemme on tehostaa Innokkaan Kempeleen tuotannon keräilyprosessia. Systeemin käyttöönotto poistaa manuaalisen keräilyn tarpeen, jolla säästämme luonnollisesti keräilyyn menevää työaikaa”, hän jatkaa.

 

Konecranes lanseerasi uuden varastojärjestelmänsä markkinoille vuoden 2013 loppupuolella, ja käyttäjäkokemukset ovat olleet hyviä. Ratkaisu on osoittanut toimivuutensa erilaisissa toimintaympäristöissä; kuten tuotannon tarvikevarastona ja kunnossapitovarastona eri toimialoilla.

 

”Myös Innokkaan ensikokemus järjestelmästä on ollut hyvä. Kyseessä ei ole pelkkä fiksu robotti vaan erittäin älykäs kokonaisprosessi, jolla pystymme kehittämään merkittävästi toimintamme laatua sekä sitä kautta tuottavuutta”, Suutari pohtii.

 

Toiminnan tehokkuutta parannettu  myös tuotannon uudelleenjärjestämisen myötä

 

Uuden varastojärjestelmän lisäksi Innokas Medicalin Kempeleen tehdassali on kokenut viimeisen vuoden aikana erilaisia muodonmuutoksia. Tuotantoa on uudelleenjärjestetty selkeämmän ja tehokkaamman tuotantoprosessin takaamiseksi.

 

”Kempeleen tuotannon layoutia on uudelleensuunniteltu, minkä lisäksi olemme ottaneet käyttöön uusia työskentelymetodeja tehokasta mutta joustavaa tuotantotoimintaa silmälläpitäen. Uudelleenjärjestelyn myötä saimme luotua myös lisäkapasiteettia uusien tuotteiden sisäänotolle Kempeleen tehtaalle”, Suutari kertoo.

 

Älykkäämpi tuotantojärjestys ja uudelleen mietityt tuotantoprosessit kehittävät Innokkaan toiminnan laatua. Suutari tosin muistuttaa, että Innokkaalla on tehty laatua aina.

 

”Laadussa emme ole koskaan tinkineet, mutta sekin on osa laatua, että kehitämme laatua. Sekä varastojärjestelmä että tuotannon uudelleenjärjestely ovat tärkeitä investointeja meille, sillä laadun parantamisen lisäksi ne lisäävät tuotannon kapasiteettia ja joustavuutta. Pystymme tuottamaan tällä asiakkaillemme selkeää lisäarvoa entistä paremman toimitusvarmuuden sekä kustannustehokkaamman ja laadukkaamman toiminnan kautta”, hän päättää.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News