NTNU Technology Transfer luottaa Innokkaan vahvaan laatu- ja regulaatioasiantuntemukseen

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Innokas Medical oli mukana projektissa, jossa luotiin regulatiivinen viitekehys NTNU:n kehittämille reagensseille.

 

NTNU Technology Transfer AS on norjalainen, vuonna 2003 perustettu yritys, jonka omistavat Norjan tieteellinen ja teknillinen yliopisto (NTNU) sekä Keski-Norjan alueellinen terveysvirasto (Helse-Midt Norge). Yrityksen tavoitteena on mahdollistaa uusien ideoiden ja innovaatioiden toteutuskelpoisuus ja kaupallinen arvo samalla auttaen yrityksiä vähentämään uusiin innovaatioihin liittyviä riskejä.

 

Yksi tuoreimmista NTNU:n tutkijoiden vetämistä projekteista liittyi COVID-19 -viruksen testausmenetelmän kehittämiseen. Projektin aikana NTNU:n tutkijatiimi kehitti sarjan reagensseja COVID19 -tautia aiheuttavan koronaviruksen tutkimiseen, RNA:n eristämiseen sekä PCR-diagnostiikkaan.

 

"Reagenssimme on vastikään hyväksytty käyttöön Norjan suurimmissa sairaaloissa, ja niitä myydään myös kansainvälisesti useille eri toimijoille", kertoo Tonje S. Steigedal (fil. toht.), joka työskentelee liiketoiminnan kehitystehtävissä NTNU Technology Transferilla.

 

Tutkijatiimin siirtäessä patenttia odottavaa innovaatiotaan tuotantoon, NTNU totesi seuraavaksi tarvitsevansa testausmenetelmälleen viranomaishyväksynnän ja alkoi etsiä asiantuntevaa laatu- ja regulaatiopalveluita tarjoavaa yritystä Pohjoismaista. Lopulta suomalainen Innokas Medical valikoitui NTNU:n kumppaniksi.

 

“Saimme rahoituksen projektille norjalaiselta tutkimusneuvostolta. Konsultointiprojektin aikana Innokkaan asiantuntijat loivat meille tarkoituksenmukaisen strategian sekä käytännönläheisen projektisuunnitelman regulatiivisen viitekehyksen toteuttamiseksi”, Steigedal kertoo.

 

”Innokkaalla oli tarjolla juuri niitä kyvykkyyksiä ja kompetensseja, joita toivoimme kumppaniltamme, minkä vuoksi Innokas valikoitui lopulta konsultiksemme projektiin.”

 

Steigedal kokee Innokkaan erinomaisena kumppanina alan yrityksille erityisesti Innokkaan vahvan laatu- ja viranomaisvaatimuksiin liittyvän asiantuntemuksen vuoksi. Hän kertoo yhteistyön Innokkaan kanssa sujuneen erinomaisesti, minkä vuoksi hän näkee yhteistyön yritysten välillä voivan jatkua myös tulevaisuudessa.

 

”Kokemuksemme mukaan laatu- ja regulaatiokonsulteilta saa usein laajan määrän tietoa jokseenkin jäsentelemättömässä muodossa. Olemmekin erityisen tyytyväisiä Innokkaan kykyyn tarjota meille selkeä ja konkreettinen etenemissuunnitelma sääntelytarpeidemme täyttämiseksi. Innokkaan laadukas ja käytännönläheinen lähestymistapa loi meille selkeää lisäarvoa asiakkaana”, Steigedal kertoo.

 

”Yhteistyömme Innokkaan kanssa on ollut erittäin sujuvaa ja mielekästä, ja sitä tullaan tarpeen tullen jatkamaan myös tulevaisuudessa”, hän päättää.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News