Innokkaan valmistustehtailla on tuotettu terveysteknologiaa jo yli 27 vuotta

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Kolme tehdasta mahdollistavat ketterän kapasiteetin kasvattamisen asiakastarpeiden mukaisesti.

 

Innokas Medicalin valmistuspalveluliiketoiminnan juuret juontavat aina vuoteen 1994, jolloin yritys perustettiin Pohjois-Suomessa Oulussa. Yrityksen kasvun myötä myös Innokkaan valmistuspalvelut ovat vuosien aikana monipuolistuneet ja kehittyneet; tänä päivänä Innokas Medical valmistaa asiakkailleen lääkintä- ja IVD-laitteita kansainvälisille markkinoille jo kolmella eri tehtaalla aina piirikorttituotannosta loppukokoonpanoon ja -testaukseen saakka.

 

”Valmistusliiketoiminnan hajauttaminen kolmelle tehtaalle on mahdollistanut liiketoimintamme kasvun vuosien saatossa”, pohtii Innokkaalla COO:n roolissa työskentelevä Ari Paalijärvi.

 

Innokkaan Helsingin tehdas avattiin vuonna 2006, kun Innokas lähti toteuttamaan monitehdas-strategiaansa osana yrityksen kasvua ja laajentumista. Samoihin aikoihin Innokas laajensi toimintaansa myös Viron Rakvereen osana monitehdas- ja low-cost -strategiaansa. Innokas halusi toimia lähempänä asiakkaitaan Helsingissä ja Virossa mahdollistaen samalla ketterämmän kansainvälistymisen tulevaisuudessa. Viron tuotantotoiminta on sittemmin siirretty parempien kulkuyhteyksien äärelle Tallinnaan. Innokkaan pääkonttori valmistustehtaineen sijaitsee puolestaan edelleen tänä päivänä yrityksen synnyinseudulla - Oulun kupeessa Kempeleessä.

 

”Osaava, terveysteknologian valmistamiseen keskittynyt henkilöstömme yhdistettynä ketterästi asiakastarpeen mukaisesti skaalautuvaan monitehdaskokonaisuuteemme tekee meistä ammattitaitoisen mutta joustavan toimijan. Uskon vahvasti myös tällä olleen vaikutusta vuosien myötä saavutettuun kasvuun”, Paalijärvi jatkaa.

 

Innokkaan valmistuspalveluissa sekä globaaleja brändejä että kotimaisia ja skandinavisia kasvuyrityksiä palvelee tällä hetkellä kaikilla kolmella toimipisteellä yhteensä noin 120 työntekijää. Luku kattaa tuotannon esimiehet, tuotantotyöntekijät sekä hankinta- ja ostopuolen henkilöstön.

 

Esituotantovaiheella vaikutetaan tuotteen ketterään markkinoillesaattamisaikaan

 

Innokas on panostanut merkittävästi erilaisiin tuotannon kehityshankkeisiin viime vuosien aikana. Esimerkiksi datapohjaisen tuotannonhallinnan ja uuden ERP-järjestelmän hyödyntäminen sekä tuotantotoiminnan kehittäminen Lean-periaatteiden mukaisesti ovat tuoneet kokonaistehokkuuden lisäksi mukanaan entistä ketterämpiä ja laadukkaampia toimintatapoja. Toimintaa tehostavien kehityshankkeiden ohessa Innokas on myös kirkastanut valmistusliiketoimintansa palvelutarjoamaa, joka pohjautuu valmistusprosessin eri vaiheisiin kohdennettuihin palvelupaketteihin.

 

”Meiltä löytyy tänä päivänä entistä selkeämmin ja joustavammin palvelut erilaisiin ulkoistustarpeisiin. Osa asiakkaistamme ulkoistaa meille koko tuotantoketjun, toiset yksittäisiä alikokoonpanoja. Räätälöimme palvelukokonaisuutemme asiakastarpeiden mukaisesti”, Paalijärvi selventää.

 

Innokkaalla on haluttu panostaa myös esituotantovaiheen palveluiden kehittämiseen, sillä niiden avulla voidaan vaikuttaa tuotteen kokonaiskustannuksiin sekä ketterään markkinoillesaattamisaikaan – tinkimättä kuitenkaan tuotteen hinnasta.

 

”Nostimme viime vuonna DfX-palveluiden eri muodot viralliseksi osaksi valmistuksen palvelutarjoamaamme. Esimerkiksi Design for Assemblyn analyysivaiheessa käymme asiakkaan tuoterakennetta läpi ja mietimme vaihtoehtoisia tuotantomenetelmiä. Sujuvampi kokoonpano ja optimaalinen vaiheistus nopeuttaa kokoonpanoaikaa ja laskee tuotteen valmistuskustannuksia. Kokoonpanon helpottuminen vähentää tyypillisesti myös virheitä, jolloin ensisaanto paranee ja laatukustannukset laskevat”, Paalijärvi kertaa.

 

”Hyödynnämme myös alihankkijaverkostomme asiantuntemusta esimerkiksi materiaalivalinnoissa. Nämä yhdistettynä vaatimustenmukaisiin dokumenttikatselmointeihin laadunvalvonnan työkaluna pystymme estämään selvien virheiden pääsyn valmistustasolle. Parannamme näin asiakkaidemme lopputuotteen laatua ja hintaa nopeuttaen samalla tuotteen markkinoillepääsyaikaa”, hän jatkaa.

 

Innokkaan esituotantovaiheen palveluihin kuuluvat myös tuotantoonsiirrot NPI-projekteineen. Ketterät protokierrokset sekä ammattimaisesti tehty tuotantoonsiirto ovat ratkaisevassa asemassa designin tai valmiin tuotteen varsinaisessa markkinoillesaattamisessa. Tämän vuoksi ammattimaisen kumppanin valinta on kokonaisuudessaan merkittävä tekijä kilpailukyvyn säilyttämiseksi.

 

Laaja kompetenssikirjo kilpailuetuna

 

Esituotantovaiheen lisäksi Innokkaan valmistusliiketoiminnan palvelutarjoama kattaa varsinaiset tuotantopalvelut aina piirikorttituotannosta loppukokoonapanoon, varastointiin ja logistiikkapalveluihin saakka. Elinkaarenhallintapalveluihin kuuluu puolestaan tuotteiden ylläpitoa ja mahdollista uudelleensuunnittelua. Myös hankintapalvelut toimivat osana Innokkaan valmistustoimintaa tuotteen eri elinkaaren vaiheissa. Paalijärvi uskoo Innokkaan kokemuksen luovan selkeää lisäarvoa asiakkaille.

 

”Useiden asiakasprojektien myötä tiimillemme on kehittynyt vuosien varrella sellaista kokonaiskyvykkyyttä ja osaamista, josta on nyt ja tulevaisuudessa hyötyä asiakkaillemme tuotteen valmistettavuuden, kustannustehokkuuden sekä elinkaarenhallinnan näkökulmasta”, Paalijärvi pohtii ja jatkaa:

 

”Innokkaalla on suunnittelu, valmistus ja laatu tukitoimintoineen samassa talossa, jolloin pystymme koostamaan vahvan tiimin tarvittavine resursseineen tuotekehityksen, hankinnan, laadun ja tuotannon osaajista. Se lisä, minkä osaava kumppani voi kokonaiskompetenssillaan asiakasyritykselle luoda, voi olla kustannuksissa ja ajassa mitattuna merkittävä.”

 

Lisätietoja Innokkaan valmistuspalveluista täältä.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News