NPI ja tuotantoonsiirto ovat tärkeä osa Innokkaan kokonaispalveluketjua

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Sekä NPI- että tuotantoonsiirto ovat tärkeitä vaiheita medical-laitteen kokonaisketjussa ideasta valmiiksi tuotteeksi markkinoille. Protosarjat ja ammattimaisesti tehty tuotantoonsiirto voivat tehokkaiden prosessien myötä vaikuttaa merkittävästi tuotteen ketterään markkinoillesaattamisaikaan. Siksi myös Innokkaalla halutaan panostaa sekä NPI- että tuotantoonsiirtovaiheen jatkuvaan kehittämiseen. Tuoreimpana investointina Innokas on rekrytoinut vankan tuotannon esimiestaustan omaavan Jukka Karjalaisen (insinööri, tietotekniikka) johtamaan ja kehittämään yrityksen NPI- ja tuotantoonsiirtoyksikköä.

 

”Olen viihtynyt Innokkaalla erinomaisesti! Uudet kollegat ovat ottaneet minut avuliaasti vastaan, ja perehdytykset talon tavoille ovat sujuneet mallikkaasti. Erityisen vaikuttunut olen todella ammattitaitoisesta henkilökunnasta, joka Innokkaalla työskentelee”, kommentoi Jukka Karjalainen ensimmäisiä kuukausiaan Innokkaalla.

 

Hän aloitti syyskuussa Innokkaan NPI- ja tuotantoonsiirtotiimin esimiehenä – lisäksi hän vastaa kyseisen kompetenssiyksikön kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja johtamisesta.

 

”Tittelini on Head of Center of Excellence, Operations. Roolini on todella mielenkiintoinen ja moniulotteinen, sillä esimiesvastuun lisäksi työskentelen todella hyvällä näköalapaikalla Innokkaan suunnittelussa ja valmistuksessa pyöriviä projekteja ajatellen”, hän kertoo ja jatkaa:

 

”Nopeat protokierrokset ja sujuva tuotantoonsiirto ovat ratkaisevassa asemassa designin varsinaisessa markkinoillesaattamisessa. Siksi onkin todella mielenkiintoista päästä edelleenkehittämään yksikköni toimintaa yhteistyössä Innokkaan Design Studion sekä tuotannon tiimien kanssa. Tavoitteenamme on pystyä tulevaisuudessa toimittamaan esimerkiksi protosarjat entistäkin ketterämmin ja joustavammin asiakastarpeiden mukaisesti.”

 

Karjalaiselta löytyy taustaltaan vankka, yli 10 vuoden työkokemus erilaisista tuotannollisista kehitys- ja johtotehtävistä. Hän siirtyi Innokkaalle VR:ltä, jossa hän toimi Oulun varikon tuotanto-, tehdaspalvelu- ja kehityspäällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt mm. Nokialla Operations Project Managerin roolissa toimien tuotannon edustajana tuotekehitysprojekteissa ja käynnistäen tuotantolinjoja eri puolille maailmaa. Anite Oy:llä Karjalainen toimi puolestaan logistiikka- ja hankintapäällikkönä.

 

Vapaa-ajallaan kiihdytysajojen, mökkeilyn ja hirvenmetsästyksen ystäväksi tunnustautuva Karjalainen kertoo Innokkaassa kiehtoneen erityisesti mielenkiintoinen ala ja uudet, haastavat työtehtävät.


”Innokas on Suomen johtavia terveysteknologia-alan osaajia, mikä vaikutti merkittävästi mielenkiintooni hakea Innokkaalla avoinna ollutta paikkaa. Koen pääseväni hyödyntämään uudessa roolissani myös vahvuuksiani; yksikön esimies-, kehitys- ja johtotehtävät ovat selkeitä vahvuusalueitani”, Karjalainen pohtii.

 

”Lisäksi LEAN-periaatteiden soveltaminen Innokkaan tuotantotoiminnassa innosti minua, sillä olen vahvasti LEAN-ajattelun kannattaja. Kompetenssiyksikköni kehitystyön ohella odotankin innolla, että pääsen osallistumaan myös LEAN-toimintatapojemme edelleenkehittämiseen. Entistä tehokkaampien toimintatapojen myötä pystymme tulevaisuudessa palvelemaan asiakkaitamme aikaisempaa ketterämmin – samalla omia sisäisiä työskentelytapojamme parantaen”, hän päättää.

Jukka T. Karjalainen

Jukka Karjalainen kuvassa.

 

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News