Molemminpuolista hyötyä paikallisyhteistyöstä

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Oulun seudulla pääkonttorejaan pitävät Sensapex ja Innokas Medical ovat olleet tyytyväisiä molemminpuoliseen asiakas-toimittaja-suhteeseen. Paikallisyhteistyö säästää muun muassa osapuolten aikaa ja kustannuksia, kun yhden palaverin aikana saadaan käytyä läpi molemminpuoliset asiakastarpeet; yksillä palaveripullilla syntyy siis kahden suunnan kauppaa. 

 

Innokas Medicalin ja Sensapexin välillä tavara ja palvelut vaihtavat omistajaa molemminpuolisesti. Samalla kun Innokas valmistaa ja toimittaa Sensapexille piirikortteja yrityksen mikromanipulaattoreihin ja sen lisälaitteisiin, valmistuu Sensapexin tehtaalla Innokkaan asiakastuotteisiin laadukkaita muoviosia.

 

”Hyödymme molemmat tehokkaasta paikallisyhteistyöstä. Yhdessä palaverissa käymme läpi niin meidän korttiostoja kuin Innokkaan asiakastarpeitakin. Innokas on onnistunut vakuuttamaan meidät piirikorttien valmistuspalveluistaan; keväällä 2016 suoritettujen ensimmäisten koesarjojen jälkeen Sensapex on tilannut kaikki tarvittavat piirikortit suunnittelemiinsa tuotteisiin Innokkaan ladontalinjoihin luottaen”, kertoo Sensapexin liiketoiminnan kehityspäällikkö Lauri Törrö.

 

Sensapex Oy on oululainen maailman tarkimpien ja vakaimpien mikromanipulaattorien kehittäjä ja valmistaja. Yrityksen tuotteita käytetään huippuluokan tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa, joissa tehdään solutason tutkimuksia ja vaaditaan nanometrien tarkkaa liikettä.

 

”Sensapexin tuotekehitysprojektit ovat intensiivisiä ja prototuotteet tarvitaan nopeasti asiakkaiden testattaviksi. Valittuamme yhteistyökumppaniksemme paikallisen ketterän toimittajan, olemme pystyneet tehostamaan myös omaa toimintaamme asiakkaidemme suuntaan, kun esimerkiksi tapaamiset ja toimitukset on saatu järjestettyä viiveettä. Erityisesti laatu ja toimitusvarmuus ovat avaintekijöitä piirikorttivalmistuksessa – Innokkaan toiminta on vakuuttanut meidät myös näiden suhteen”, Törrö jatkaa.

 

Vuonna 2015 Sensapex laajensi liiketoimintaansa ostamalla RPC Oy:n, jonka muovitehtaan konekanta ja kokenut henkilöstö siirtyivät Sensapexille. Tuolloin Oulun teknologiakylään perustettiin teollisiin piensarjoihin erikoistunut prototehdas, jossa Sensapex valmistaa muoviosien piensarjoja sekä tarjoaa muottisuunnittelua ja volyymivalmistusta muoviosille. Yksi Sensapexin asiakkaista on Innokas.

 

”Sensapex RPC on yksi Innokkaan muoviosien toimittajista: yritys valmistaa meille ruiskupuristeosia useampaan asiakastuotteeseemme. Lisäksi olemme saaneet heiltä  3D-pikamalleja auttamaan kiireellisissä tuotekehitysprojekteissa – myös hinnaltaan kilpailukykyiset silikonimuoteilla valetut piensarjat nopealla toimituksella ovat olleet meille avuksi. Olemme olleet vastavuoroisesti erittäin tyytyväisiä Sensapexin joustavaan palveluun ja nopeaan reagointiin eri tilanteissa”, kommentoi Innokas Medicalin asiakkuusjohtaja Mikko Kangas.

 

Yhteistyö Innokas Medicalin ja Sensapexin välillä ei siis tapahdu ehkä sen kaikkein perinteisimmän asiakas-toimittaja-suhteen raameissa, mutta molemminpuolinen luottamus ja ymmärrys sekä sujuva yhteistyö ovat rakentaneet toimivan kumppanuuden osapuolten välille. Sensapex, kuten myös Innokas Medical, ovat kokeneet yhteistyön erittäin onnistuneeksi.

 

”Kokemuksemme mukaan eri hankkeet Innokkaan ja Sensapexin välillä ovat sujuneet kaiken kaikkiaan hyvässä hengessä. Yhteistyö on ollut jouhevaa ja avointa molemminpuolisesti, ja puutteet on puolin ja toisin korjattu ratkaisuhakuisesti. Tämä on toimivan, pitkän kumppanuuden edellytys”, Törrö päättää.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News