Lymphatouch tuo tehoa kuntoutukseen alipaineen avulla

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Helsingissä päämajaansa pitävän LymphaTouchin alipaineteknologiaan pohjautuvan laitteen avulla voidaan vaikuttaa merkittävästi potilaiden elämänlaadun paranemiseen kivun ja turvotuksen poistumisen kautta. Innokas Medical on hyvinvoinnin edistämisessä mukana valmistaen LymphaTouch®-laitetta Kempeleen tehtaallaan.

 

LymphaTouch Oy (entinen HLD Healthy Life Devices Oy) on suomalainen terveysteknologia-alan yritys, joka kehittää lääkinnällisiä hoitolaitteita potilaiden kuntoutuksen nopeuttamiseen ja helpottamiseen. Laitteita käytetään sekä sairaaloissa että kuntoutuslaitoksissa eri puolilla maailmaa.

 

”LymphaTouch®-laite on esimerkiksi fysioterapeuttien, toimintaterapeuttien, sairaanhoitajien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten päivittäisessä käytössä”, kertoo LymphaTouchilla tuotanto- ja logistiikkapäällikkönä työskentelevä Janne Matikainen.

 

Laitteen toiminta perustuu alipaineen ja korkeataajuusvärinän vaikutuksiin kudoksissa. Laitehoidolla autetaan kudosta palautumaan esimerkiksi leikkauksen jälkeisestä turvotuksesta, urheiluvammoista sekä lymfakierron häiriöistä. Hoidon avulla voidaan myös lievittää kipua sekä edistää nivelten liikkuvuutta.

 

”Alipaine venyttää ihonalaista kudosta sekä ihoa, mikä puolestaan avaa imusuonistojen aukkoja. Näin veren ja lymfan kierrolle saadaan lisää tilaa, mikä puolestaan vähentää turvotusta ja kipua”, Matikainen selventää ja jatkaa:

 

”Hoitoalueita ovat esimerkiksi onkologia, ortopedia ja neurologia. Näiden lisäksi laitetta käytetään paljon tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä urheiluvammojen hoitoon.”

 

Ensimmäinen LymphaTouch-laite tuli markkinoille alun perin jo vuonna 2009. Nyt markkinoilla oleva laite on kolmas versio alkuperäisestä, ja sillä on myyntiluvat Eurooppaan ja USA:han.

 

LymphaTouch®-laitteet valmistuvat Innokkaan Kempeleen tehtaalla

 

Yhteistyö Innokas Medicalin ja LymphaTouchin välillä kännistyi jo vuonna 2008, kun Innokas toimi LymphaTouchin suunnittelu- ja valmistuskumppanina yrityksen silloisen laiteversion parissa. Hyvinvoinnin yhdessä edistäminen ja yritysten välinen kumppanuus on sittemmin jatkunut aina näihin päiviin saakka; LymphaTouch®-laitteet valmistuvat myös tänä päivänä Innokkaan tehtaalla Kempeleessä.

 

”Valitsimme Innokkaan myös uuden tuotteemme sopimusvalmistajaksi erityisesti hyvin sujuneen, pitkäaikaisen yhteistyömme vuoksi. Innokkaan työntekijät ovat erittäin ammattitaitoisia, ja eteen tulleet ongelmatkin on saatu aina ratkaistua ketterästi ja joustavasti”, kertoo Matikainen kumppanivalinnan taustoista.

 

”Innokas on myös pystynyt tuottamaan meille selkeää lisäarvoa kokonaispalvelutarjoamansa kautta”, hän jatkaa.

 

Tällä Matikainen tarkoittaa yritysten välisen kumppanuuden eri tasoja: valmistuksen lisäksi Innokas on osallistunut myös LymphaTouchin uuden tuoteversion suunnitteluun muun muassa tuotannollisuuden ja komponenttivalintojen näkökulmasta. Innokas valmisti myös tuotteen prototyypit ennen varsinaista tuotannon ylösajoa. Erityisen hyvillään LymphaTouchilla on kuitenkin oltu Innokkaan vahvasta laatu- ja regulaatioasiantuntemuksesta.

 

”Globaalina toimijana Innokas on ollut loistava yhteistyökumppani kaltaisellemme pienemmälle yritykselle”, Matikainen pohtii.

 

”Suunnittelu- ja valmistuspalveluiden lisäksi Innokkaan erittäin vahva asiantuntemus laatu- ja viranomaisasioissa on ollut merkittävä lisäetu kumppanuudessamme. Esimerkiksi tuotteeseemme liittyvät auditoinnit Innokkaan tehtaalla ovat menneet aina hyvin, minkä lisäksi olemme saaneet Innokkaalta asiantuntevaa apua uusien markkina-avausten kanssa. Yhteistyömme on toiminut kokonaisuudessaan todella hyvin, ja uskomme näin olevan jatkossakin”, hän päättää.

 

Lisätietoja asiasta:

Mikko Kangas, Business Development Director, Innokas Medical Ltd.: mikko.kangas@innokasmedical.fi

Janne Matikainen, Production and Logistics Manager, LymphaTouch: janne.matikainen@lymphatouch.com

 

Lisätietoa tuotteesta:

https://www.lymphatouch.com/fi/

 

Lymphatouch_innokasmedical