Innokas Medicalille uusi suomalainen pääomistaja

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Suomalainen perheyhtiö Serres Group Oy on tullut Innokas Medical -konsernin emoyhtiön pääomistajaksi. Serreksen tavoitteena on kasvattaa Innokas Medicalista kansainvälinen terveysteknologia-alan co-creation-kumppani.

 

Innokas Medical on saanut uuden pääomistajan. Leikkaussalien ja tehohoidon imujärjestelmiä sekä LVI-alan tuotteita valmistavan suomalaisen Serres Group konsernin emoyhtiö on osakkeiden ostamisen lisäksi sijoittanut Innokkaaseen 4 miljoonaa euroa.

 

”Innokas sai tarvitsemansa rahoituksen lisäksi sitoutuneen omistajan, jonka ansiosta voimme keskittyä pitkäjänteiseen co-creation-strategiaan. Teknologioiden nopea kehittyminen ja digitalisaatio tekevät kilpailukykyisten tuotteiden ja palveluiden luomisen sekä ylläpidon yhä haastavammaksi. Perinteisen sopimusvalmistuksen ja -suunnittelun sijasta yhdessä tekemistä korostava, tuotteen koko elinkaaren kattava kumppanuus nousee entistä merkittävämmäksi yritysten kilpailukyvyn kannalta”, Innokas Medicalin toimitusjohtaja Jouni Toijala sanoo.

 

”Me tarjoamme asiakkaillemme kumppanuuksia kattaen koko ketjun tuotteen suunnittelusta ja valmistuksesta aina markkinahyväksyntöihin ja tuotteen ylläpitoon saakka. Serreksen globaali markkinatuntemus sekä 40 maata kattavat verkostot auttavat meitä tämän toteuttamisessa”, Toijala jatkaa.

 

Innokas Medicalin asiakkaat ovat johtavia terveysteknologia-alan yhtiöitä Suomessa ja Ruotsissa, joiden palvelemista Innokas jatkaa nyt Serres Group -konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä. Serreksen tavoitteena on kasvattaa Innokkaasta vuoteen 2020 mennessä yli 40 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä menestyjä. Kasvusta merkittävä osa syntyy Innokkaan asiakkaiden kasvusta Yhdysvaltain ja Euroopan markkinoilla.

 

“Serres on kasvanut omassa segmentissään maailman toiseksi suurimmaksi toimijaksi ja konsernina haluamme hyödyntää osaamistamme laajemmin terveysteknologia-alalla. Innokas istuu tähän strategiaan erinomaisesti. Nyt meillä on kaksi yhtiötä, joista toinen on lähellä sairaaloiden loppukäyttäjiä ja toinen sairaaloille tuotteita kehittävien yritysten kumppanina”, Serres Groupin toimitusjohtaja Mika Hagberg kertoo.

 

Samassa yhteydessä Innokas Medicalille nimettiin uusi hallitus. Hallituksen jäseniksi valittiin vanhana jäsenenä Antti Säiläkivi, ja uusina jäseninä Mika Hagberg, Ari Virtanen sekä Juha Keski-Filppula. Ari Virtanen valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi.

 

Lisätietoja asiasta:

Jouni Toijala, toimitusjohtaja, Innokas Medical, puh. +358504840085

Mika Hagberg, toimitusjohtaja, Serres Group Oy, puh. +358407457008

 

Lisätietoja Serres Groupista:

www.serresgroup.com

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News