Innokas Medical, Serres ja Ronald McDonald Lastentalosäätiö auttavat perheet erikoissairaanhoidossa olevien lasten lähelle

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Huonekummeina Innokas Medical ja Serres vastaavat Ronald McDonald Lastentalosäätiön Vihreässä Talossa sijaitsevan Puna-Apila perhehuoneen ylläpitämisestä ja toiminnasta.

 

Innokas Medical ja Serres rakentavat parempaa huomista kehittämällä ja tuottamalla terveysteknologiaa. Yhteistyössä sekä toistensa että asiakkaiden ja loppukäyttäjien kanssa synnytettävistä uusista innovaatioista hyötyvät myös mm. erikoissairaanhoidossa olevat lapset, joiden läheisistä noin 400 yöpyy joka vuosi Ronald McDonald Talolla Helsingin Meilahdessa. Yksi Talolla majoittuneista perheistä palasi vastikään syntyneen esikoisensa kanssa takaisin kotiinsa Porvooseen elokuun puolivälissä.

 

”Kauan odotetun esikoisemme raskausaika ei sujunut odotetulla tavalla, kun saimme rakenneultrassa kuulla vauvan sydämen rakenneongelmista”, aloittaa perheen äiti Tia Karlsson.

 

”Meidät ohjattiin Porvoossa tehdystä rakenneultrasta naistenklinikan sikiötutkimusyksikköön Helsingin Meilahteen jatkotutkimuksiin. Sikiökardiologin lausunto ei valitettavasti tuonut kuitenkaan valoa tilanteeseen, sillä esikoisemme sydämestä näytti puuttuvan rakenteita. Päätimme kuitenkin valita elämän raskaudenkeskeytyksen sijasta; otimme tietoisen riskin siitä, että vauvan syntyessä saattaisimme pahimmillaan joutua nopeastikin saattohoitoon”, hän jatkaa.

 

Perheen raskausaika olikin odottava monella tapaa. Uutiset olivat välillä parempia, välillä huonompia. Ennen synnytystä perhe sai kuitenkin vahvistuksen sille, että vauvan sydämen rakenne voidaan korjata - kukaan ei kuitenkaan tiennyt vielä sitä, tulisiko sydämestä korjausleikkauksen jälkeen yksi- vai kaksikammioinen.

 

”Poikamme syntyi lopulta täysiaikaisena Uudessa lastensairaalassa. Hänen sydämensä tila oli vakava. Tilan heikentyessä yllättäen synnytyksen jälkeen, jouduttiin avosydänleikkauksen aikataulua aikaistamaan alkuperäisesti suunnitellusta”, Karlsson kertoo ja jatkaa:

 

”Tarinallamme oli lopulta kaikin puolin onnellinen loppu: leikkaus meni hyvin ja esikoispojallamme on tänä päivänä kaksikammioinen, toimiva sydän. Toki elämäämme tulevat sävyttämään erilaiset kontrollikäynnit myös tulevaisuudessa, mutta kaiken kaikkiaan tarinamme päättyi onnellisesti.”

 

RML_serres_innokasmedical_charitywork

 

Ronald McDonald Talolla lähellä lasta

 

Perheen esikoispojan ollessa hoidossa Uudessa lastensairaalassa, asui Tia Karlsson miehensä Joel Erikssonin kanssa Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Ronald McDonald Lastentalosäätiön (RML) Vihreässä Talossa. Säätiön tavoitteena on tarjota kodinomaista majoitusta perheille, joiden lapset ovat sairaalassa ja oma koti matkan päässä.

 

”Emme olleet aikaisemmin kuulleet säätiöstä tai sen toiminnasta. RML:n majoitusvaihtoehtoa tarjottiin meille Uuden lastensairaalan puolelta, jonka kautta ohjaus ja hakeminen Talon asukkaaksi tapahtuu. Saimme lopulta paikan säätiön Vihreästä Talosta, jossa asuimme yhteensä noin kaksi viikkoa”, Tia Karlsson kertaa.

 

Hän kertoo jännittäneensä alkuun sitä, tulisiko lähellä pääkaupunkiseutua Porvoossa asuva perhe valituksi Talon asukkaiksi.

 

”Olemme todella kiitollisia siitä, että meille tarjottiin majoitusta Talolta. Väsymys ja huoli olivat todella kovat esikoisemme ollessa tehohoidossa, avosydänleikkauksessa tai toipumassa leikkauksesta. Tämän lisäksi kuljetimme rintamaitoa sairaalalle kolme kertaa päivässä. Porvoo tuntui tuossa tilanteessa olevan yllättävänkin kaukana – emme nähneet muuta mahdollisuutta, kuin elää lähellä lastamme. Ronald McDonald Lastentalosäätiö onneksemme mahdollisti meille tämän”, Karlsson kiittelee.

 

Hän kertoo perheen viihtyneen Talolla erinomaisesti. Erityisesti muista, vastaavassa elämäntilanteessa elävistä perheistä saatu vertaistuki sekä kodinomainen ympäristö loi heille erinomaiset puitteet jaksaa raskaan elämäntilanteen keskellä.

 

”Asutimme pihapiirin Vihreän Talon yhtä huonetta, josta löytyi meille kaikki tarvittava henkilökohtaiseen asumiseen. Yhteisissä tiloissa, kuten pesutuvalla ja keittiössä, tapasimme puolestaan muita Talolla asuneita perheitä – samassa elämäntilanteessa elävien perheiden vertaistuki oli meille korvaamatonta”, Karlsson muistelee Talolla vietettyjä viikkoja.

 

”Olemme todella kiitollisia säätiölle siitä, miten he tukevat perheitä vaikeassa elämäntilanteessa”, hän jatkaa.

 

RML_innokas_serres_charitywork3Tia Karlssonin ja Joel Erikssonin esikoispoika on toipunut leikkauksesta hyvin.

 

HuoneKummiudella autetaan perheet lapsen lähelle

 

Kodinomaisen Ronald McDonald Talon historia juontaa juurensa aina vuoteen 2002, jolloin talot avattiin Helsingin Meilahteen lähellä HUS:n Uutta lastensairaalaa. Säätiön tavoitteena on kerätä varoja ja ylläpitää Talon toimintaa yhteistyökumppaneiden tukemana.

 

”Ilman kumppaneita säätiön toiminta ja Talon ylläpitäminen ei olisi mahdollista. Yhteistyömuotoja on monia, joista esimerkiksi Huonekummius on yksi konkreettisimmista”, kertoo Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminnanjohtaja Johanna Huhtariihi.

 

Innokas Medical lähti yhdessä sisaryrityksensä Serres Oy:n kanssa viime vuonna mukaan Huonekummiuteen tukemaan yhden Ronald McDonald Talon perhehuoneen ylläpitämistä ja toimintaa.

 

”Yhteistyö ja kumppanuudet toimivat molemmille yrityksille vahvana toiminnan kulmakivenä. Innokas Medical panostaa toiminnassaan yhdessäkehittämiseen sekä pitkäaikaisiin, strategisiin asiakas- ja kumppanuussuhteisiin. Samaan aikaan yhteistyö ja kumppanuudet ovat Serrekselle ominainen tapa kehittää ratkaisuja, joilla autetaan hoitajia keskittymään siihen, mikä on heidän työnsä kannalta keskeisintä”, kertoo Innokas Medicalin markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Ihme, ja jatkaa:

 

”Sen lisäksi, että Innokas ja Serres toimivat samassa konsernissa kehittäen tiiviissä yhteistyössä tulevaisuuden terveydenhuoltoa, halusimme tuoda kumppanuutemme uudelle tasolle Huonekummiuden muodossa. Koemme, että Huonekummeina pystymme konkreettisella tavalla tukemaan perheitä mahdollistaen heidän keskittymisensä siihen, mikä on olennaista: meille on tärkeää, että perhe pystyy asumaan lähellä lasta tukien hänen toipumista ja hoitoa Uudessa lastensairaalassa.”

 

Huonekummeina Innokas Medical ja Serres vastaavat Ronald McDonald Lastentalosäätiön Vihreässä Talossa sijaitsevan Puna-Apila perhehuoneen ylläpitämisestä ja toiminnasta. Yhdessä tarjottava tuki kattaa huoneesta aiheutuvat kiinteät kulut varmistaen sen, että perheet pystyvät majoittumaan viihtyisässä huoneessa lähellä lastaan.

 

Lisätietoja asiasta:

 

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
Co-Creation, Healthtech Experts, News