Yhteistyötä yli rajojen – Augere Medical ja Innokas Medical kehittävät tekoälypohjaista analysointijärjestelmää suolistosyövän havaitsemiseen

  • Home /
  • Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas /
  • Yhteistyötä yli rajojen – Augere Medical ja Innokas Medical kehittävät tekoälypohjaista analysointijärjestelmää suolistosyövän havaitsemiseen

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Norjalainen Augere Medical valitsi Innokas Medicalin laatu-, regulaatio- ja tuotekehityskumppanikseen yrityksen innovaation tuotteistamiseksi sekä markkinoille saattamiseksi.

 

Augere Medical on norjalainen medical-alan startup-yritys, joka kehittää uudenlaisia teknologioita ja tekoälyä hyödyntäviä terveysteknologian innovaatioita.

 

”Tavoitteenamme on vähentää inhimillisten virheiden määrää potilashoidon videotutkimuksissa. Nyt kehitteillä oleva, patenttia odottava analysointijärjestelmämme hyödyntää tekoälyä tähystystutkimusten reaaliaikaisessa analysoinnissa”, kertoo Andreas Petlund, joka työskentelee Augere Medicalin toimitusjohtajana.

 

Yrityksen ensimmäistä tuotetta kehitetään lääkärien päätöksenteon sekä maha-suolikanavan tähystystutkimusten tueksi. Innovaation avulla pyritään parantamaan syöpäseulontojen laatua, sillä tutkimusten mukaan keskimäärin jopa 20 % polyypeista jää tänä päivänä havaitsematta. Tekoälyä hyödyntävä analysointijärjestelmä tunnistaa suolistosyövät ja niiden esiasteet entistä herkemmin ehkäisten niiden pahanlaatuista esiintyvyyttä.

 

”Tuotteemme tekoälyn voidaan sanoa toimivan niin kutsutusti yhtenä lisälääkärinä tähystystoimenpiteessä. Innovaatiomme avulla pystymme parantamaan globaalia terveydenhuoltoa tuomalla yhdet ylimääräiset silmäparit tutkimustoimenpiteeseen polyyppien sekä suolistosyövän ja sen esiasteiden havaitsemiseksi”, Petlund kertaa.

 

Innovaatiolla pyritään parantamaan sekä potilaiden elämänlaatua että pienentämään terveydenhuollon kokonaiskustannuksia suolistosyövän aikaisempaa tehokkaamaan tunnistamisen johdosta.

 

Yhteiskehittämisellä lisäarvoa

 

Augere Medical ja Innokas Medical aloittivat laatu-, regulaatio-, suunnittelu- ja tuotekehitysyhteistyön aikaisemmin tänä vuonna, kun yritys valitsi Innokkaan yhteistyökumppanikseen.

 

”Yhteistyömme alkoi tuotekehitysprojektin määrittelyvaiheella, jonka aikana autoimme Augere Medicalia luomaan ketterän polun innovaation markkinoille saattamiseksi aina ideasta valmiiksi tuotteeksi saakka”, kertoo Innokkaalla liiketoiminnan kehitystehtävissä työskentelevä Tomi Haapanen.

 

Kumppanuus on sittemmin syventynyt käsittämään tehokkaan ja tarkoituksenmukaisen laatujärjestelmän luomisen sekä tuotenkonseptoinnin. Tuotekonseptoinnin aikana Innokas tuottaa perus konseptointityön lisäksi mm. regulaatio- ja riskienhallintamäärittelyt ja -analyysit sekä konkreettisen budjettiarvion tuotekehityspolulle.

 

”Etsimme yhteistyökumppania, jolla on kokemusta medical-laitteiden kehittämisestä ja valmistamisesta kansainvälisille markkinoille. Innokkaalla oli huomattavan laaja kirjo juuri niitä kyvykkyyksiä ja kompetensseja, joita toivoimme kumppaniltamme”, Petlund kertaa ja jatkaa:

 

”Olemme erityisen hyvillämme Innokkaan laatu- ja regulaatiokyvykkyyksistä sekä ohjelmistosuunnittelukokemuksesta sisältäen GPU-laskentaosaamisen, joita tarvitaan tämän päivän tekoälymaailmassa.”

 

Haapanen kertoo olevansa hyvillään siitä, että Innokkaan joustava ja skaalautuva palvelukeskusmalli sisältäen laaja-alaisen kompetenssitarjonnan istuu täydellisesti Augere Medicalin yhteistyötarpeisiin.

 

”Olemme lanseeranneet osaksi toimintakulttuuriamme niin kutsutun palvelukeskusmallin, jonka myötä saamme joustavasti ja skaalautuvasti tarvittavaa tukea Innokkaan eri tiimien – laadun, suunnittelun ja valmistuksen – asiantuntijoilta eri asiakasprojekteissa”, Haapanen kertoo.

 

”Palvelukeskusmallimme myötä asiakkaamme pystyvät keskittymään täysin ydinosaamiseensa, kun Innokas täydentää heidän asiantuntemustaan ja osaamistaan joustavasti heidän tuotteensa koko elinkaaren ajan”, hän jatkaa.

 

Petlund kokee yhteistyön Innokkaan kanssa sujuneen hyvin.

 

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Innokkaan kanssa! Innokkaan tiimi työskentelee täydellisesti tarpeidemme sekä vaatimustemme mukaisesti varmistaen projektimme aikataulunmukaisen edistymisen”, hän kertoo yhteistön alkutaipaleesta.

 

Samaa mieltä on Haapanen, joka kertoo olevansa todella innoissaan alkaneesta yhteistyöstä uuden norjalaisen asiakkaan kanssa.

 

“Tavoitteemme on yhdistää ketterällä tuotesuunnittelulla ja tarkoituksenmukaisilla palvelumalleilla käyttäjälähtöisyys, uudet teknologiat, data ja turvallisuus tulevaisuuden terveysteknologiatuotteiksi ja -palveluiksi. Mielestämme Augere Medical istuu täydellisesti innovaatioineen palvelumalliimme, ja yhteistyön myötä voimme yhdessä parantaa globaalia terveydenhoitoa. Olemme todella innoissamme!”, hän päättää.

 

Lisätietoja Augere Medicalista:

https://augere.md/

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News