Innokkaan MedTech Design Studiossa panostetaan ohjelmistojen suunnittelu- ja testausosaamiseen

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Ohjelmistojen määrä lääkintälaitteissa kasvaa jatkuvasti. Alan toimijoiden täytyykin kyetä tulevaisuudessa kehittämään yhä monimutkaisempia ja laajempia ohjelmistoja, joita on helppo ylläpitää ja testata, ja jotka vastaavat asiakkaiden sekä viranomaisten kasvaviin vaatimuksiin. Siksi myös Innokkaan Design Studiossa halutaan panostaa sekä ohjelmistosuunnittelun että –testausosaamisen jatkuvaan kehittämiseen. Tuoreimpana investointina Innokas on rekrytoinut vankan ohjelmistotaustan omaavan Antti Siipolan johtamaan yrityksen ohjelmistokehitys ja –testaustiimiä sekä vastaamaan kompetenssiyksikön kokonaisvaltaisesta kehittämisestä.

 

”Olen viihtynyt Innokkaalla erinomaisesti! Alkutaipaleeni Innokkaan työntekijänä on ollut työntäyteinen ja vauhdikas, mutta työni on ollut todella mielekästä”, kertoo Antti Siipola ensimmäisistä kuukausistaan Innokkaalla.

 

Siipola aloitti Innokkaalla toukokuun alussa ohjelmistokehitys ja –testausyksikön johto- ja kehitystehtävissä. Uuden rekrytoinnin myötä Innokkaan MedTech Design Studion ohjelmistokehitys ja –testaustiimissä työskentelee tänä päivänä jo parikymmentä henkilöä.

 

”Tittelini on Head of SW & Test Automation. Käytännössä minulla on esimiesvastuu Innokkaan Design Studion ohjelmistokehitys ja –testaustiimistä. Lisäksi vastaan tiimini resursoinnista eri tuotekehitysprojekteihin, lisärekrytoinneista kuin myös kompetenssiyksikön kokonaisvaltaisesta kehittämisestä”, hän jatkaa.

 

Siipolalta löytyy taustaltaan vankka, yli 15 vuoden työkokemus ohjelmistojen ja tuotekehitysprojektien parista. Ennen Innokasta hän on työskennellyt mm. Elektrobitillä ja Bittiumilla ohjelmistokehitykseen liittyvissä projektipäällikön tehtävissä, sekä Nokialla ohjelmistosuunnittelijana ja projektipäällikkönä. Innokkaassa kiehtoi erityisesti teknologian ja eettisyyden yhdistelmä.

 

”Terveysteknologian toimiala on hyvin linjassa omien arvojeni kanssa, sillä alan ratkaisut vaikuttavat suoraa ihmisten elämänlaadun parantamiseen. Alalla saa tuntea tekevänsä oikeasti merkityksellistä työtä. Koin myös, että oli aika kokeilla uudenlaista roolia urallani, joten Innokkaalta tarjotun haasteen vastaanottaminen oli päätöksenä lopulta todella helppo”, Siipola kertoo.

 

Ohjelmistokehitys valtaa alaa

 

Siipola näkee ohjelmistopuolen medical-alalla kiehtovana. Ohjelmistot, niiden kehittäminen ja integroiminen osaksi lääkintälaitteita valtaa alaa, joten kilpailussa pärjääminen vaatii yrityksiltä jatkuvaa ajan hermolla pysymistä.

 

”Ohjelmistojen määrä laitteissa kasvaa koko ajan - lisäksi liitettävyyden ja langattomuuden rooli tullee tulevaisuuden terveysteknologialaitteissa lisääntymään entisestään. Myös tuotekehitys-syklien odotetaan lähentyvän kulutuselektroniikkaa, eli syklien tulisi lyhentyä ja olla ketterämpiä”, hän pohtii.

 

Tulevaisuutta uudessa roolissaan Siipola odottaakin innolla. Hän tavoittelee erityisesti konkreettisia tuloksia Innokkaan ohjelmistokehitys ja –testauskompetenssien kehitystyöstä, kuin myös mahdollisuutta päästä vaikuttamaan Innokkaan kilpailukykyyn kansainvälisillä markkinoilla.

 

”Tulevaisuudessa meidän tulee kyetä suunnittelemaan yhä monimutkaisempia ja laajempia ohjelmistoja, joita on helppo ylläpitää ja testata, ja jotka vastaavat asiakkaiden ja viranomaisten kasvaviin vaatimuksiin. Odotankin innolla, että pääsemme yhdessä sekä ohjelmistotiimin että koko Innokkaan Design Studion kanssa rakentamaan ja kehittämään ohjelmistokompetenssejamme edelleen seuraavalle tasolle. On todella hienoa olla mukana tukemassa Innokkaan kasvua kansainvälisillä markkinoilla”, hän kertoo.

 

Siipolan lisäksi Innokkaan MedTech Design Studioon ovat alkuvuoden aikana liittyneet Harri Paavola (Chief, Test Automation), Tuomas Tallqvist (käytettävyyssuunnittelija) ja Jaakko Hyytiä (mekaniikkasuunnittelija).

 

Untitled collage (8)Kuvassa Antti Siipola (vasemmalla ylhäällä), Harri Paavola (oikealla ylhäällä), Jaakko Hyytiä (vasemmalla alhaalla) ja Tuomas Tallqvist (oikealla alhaalla).

 

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News