Innokkaan HR-osastolla keskitytään kehittämään Innokkaasta yksi Suomen parhaista työpaikoista

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Henkilöstöjohtamisella vaikutetaan sekä yrityksen tuloksellisuuteen että päivittäisen työelämän laatuun. Henkilöstöjohtamisen tavoitteena on myös edistää muun muassa sitä, että yrityksellä on osaava ja motivoitunut henkilöstö, joka on sitoutunut omaan työhönsä sekä yrityksen menestymisen rakentamiseen. Innokas Medicalilla HR-kentästä ja sen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä vastaavat henkilöstöjohtaja Päivi Toppila sekä HR asiantuntija Tiia Lonka.

 

”Tavoitteenamme on kehittää Innokkaasta entistä parempi työpaikka”, kertoo nyt noin vuoden verran Innokkaan henkilöstöjohtamisesta vastannut Päivi Toppila.

 

”Mittaamme henkilöstömme työtyytyväisyyttä vuosittain kansainvälisen Great Place to Work -tutkimuksen avulla. Organisaatiokulttuuriamme uudistamalla ja johtamis- sekä esimiestyötä kehittämällä tavoitteenamme on luoda Innokkaasta yksi Suomen parhaimmista työpaikoista yhdessä koko henkilöstömme voimin”, hän jatkaa.

 

Toppila kokee työskentelevänsä tärkeiden asioiden äärellä. Hyvin ihmisläheisenä henkilönä hän pyrkii tuomaan Innokkaan johtamiseen ja toimintaan mukaan lisää niin kutsuttuja pehmeitä arvoja.

 

”Innokkaan henkilöstö on yrityksemme tärkein voimavara, joten heidän hyvinvoinnista ja osaamisesta huolehtiminen on merkittävä tekijä yrityksemme menestymisen kannalta”, hän pohtii ja jatkaa:

 

”Monipuolisen ja haasteellisen tehtäväkentän sekä työyhteisön kehittämisen lisäksi minua motivoi erityisesti ihmisten kanssa ja ihmisten hyväksi työskenteleminen. Lisäksi henkilöstömme työhyvinvoinnin kehittäminen on lähellä sydäntäni. Näin ollen pyrin tuomaan roolini kautta Innokkaan johtamiseen ja toimintaan mukaan myös pehmeitä arvoja.”

 

Yhteistyöllä kohti entistä parempaa työpaikkaa

 

Innokkaan henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän yhtenä jäsenenä työskentelevä Toppila vastaa roolissaan henkilöstön johtamisesta strategian ja liiketoimintatavoitteiden mukaisesti. Lisäksi hän vastaa henkilöstöhallinnon prosesseista ja niiden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Työnkuvan laajuuden vuoksi Toppilan aisaparina Innokkaan HR-osastolla aloitti kuluneen kevään aikana HR asiantuntija Tiia Lonka.

 

”Siirryin Innokkaalle Ricoh Finlandilta, jossa työskentelin HR- ja laatukoordinaattorina. Työtehtäviini kuuluivat monipuoliset henkilöstöpuolen kuin myös ympäristö- ja tietoturvastandardiin liittyvät tehtävät”, Lonka kertoo taustoistaan.


”Olen erityisen kiitollinen työvuosistani Ricohilla, sillä pääsin monipuolisen roolini myötä kasvamaan HR-ammattilaiseksi samalla oppien valtavasti myös liiketoiminnasta yleisesti”, hän jatkaa.

 

HR asiantuntijana Lonka vastaa erilaisista henkilöstöhallinnollisten asioiden hoitamisesta yhdessä Toppilan kanssa. Hän kertoo, että Innokkaassa kiehtoi erityisesti merkityksellinen toimiala sekä monipuolinen tehtäväkenttä.

 

”Innokas on myös niin kutsutusti sopivan kokoinen; keskisuurissa yrityksissä pääsee aidosti vaikuttamaan asioihin”, Lonka pohtii ja jatkaa:

 

”Parasta on nimenomaan yhdessä toimiminen; pääsemme kehittämään organisaatiotamme, kulttuuriamme sekä toimintatapojamme yhdessä koko henkilöstön voimin. Koenkin roolini todelliseksi näköalapaikaksi.”

 

Tehtäväkentän lisäksi Toppila ja Lonka jakavat yhteisiä aatteita. Erityisesti positiivinen työilmapiiri ja mukava työyhteisö ovat jotain, mikä innostaa molempia joka aamu töihin lähtiessä.

 

”Meillä on ihan mieletön työyhteisö, jonka kanssa on aidosti ilo tehdä töitä. Joidenkin Innokkaiden kanssa touhuamme yhdessä myös vapaa-ajalla, sillä olen löytänyt työyhteisöstämme myös uusia ystäviä”, Toppila kertoo.

 

”Uutena työntekijänä minut on otettu erittäin lämpimästi vastaan. On ollut ilo huomata, kuinka positiivinen ja ammattitaitoinen porukka Innokkaalla työskentelee”, Lonka komppaa.

 

Tämän lisäksi naiset jakavat luonnollisesti yhteiset tavoitteet. Erityisesti Innokkaan organisaatiokulttuurin, henkilöstön osaamisen ja henkilöstöhallinnon prosessien kehittäminen sekä työhyvinvoinnista huolehtiminen ovat lähellä molempien sydäntä. Näiden avulla pyritään saavuttamaan tavoitteista se kaikkein kirkkain: yksi Suomen parhaista työpaikoista ja Innokkaan työntekijöille itselleen se kaikkein paras.

 

HR_innokasmedical2Kuvassa Päivi Toppila (vas.) ja Tiia Lonka (oik.).

Picture of Elina Rautiola
Kirjoittaja Elina Rautiola
Head of Marketing and Communications
News