Innokas Medicalilla on varauduttu koronaepidemiaan asiakkaiden liiketoiminnan sekä henkilöstön terveyden turvaamiseksi

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Kuten olemme saaneet hallituksen tiedonantojen sekä eri medioiden välityksellä seurata, on koronavirus levinnyt maailmanlaajuisesti merkittäväksi terveydelliseksi uhaksi. Lisäksi se on aiheuttanut jo nyt vakavan iskun sekä suomalaiselle että globaalille taloudelle ja eri maiden yritystoiminnalle.

 

Maailmanlaajuisen tilanteen tavoin koronaviruksella on välilliset vaikutuksensa myös Innokas Medicalin liiketoimintaan. Olemme kuitenkin varautuneet koronaepidemiaan eri keinoin turvataksemme asiakkaidemme liiketoiminnan, palveluidemme jatkuvuuden sekä henkilöstömme terveyden.

 

Innokas Medical on varautunut tilanteeseen seuraavasti:

  • Varmistaaksemme palveluidemme jatkuvuuden, estääksemme koronaviruksen mahdollisen leviämisen sekä osana tehtaiden ja henkilöstön suojelupolitiikkaa olemme kieltäneet vierailut kaikille valmistutehtaillemme (Kempele, Helsinki, Tallinna) jo 11.3.2020 lähtien. Toimella olemme halunneet pienentää mahdollisten sairastumistapausten leviämistä Innokkaan tehtaille pitääksemme valmistustoimintamme jatkuvasti käynnissä. Olemme myös varautuneet kapasiteetin kasvattamiseen asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti tarvittaessa.
  • Olemme suositelleet henkilöstöllemme etätöiden tekemistä sellaisissa työtehtävissä, jotka eivät ole fyysisesti sidoksissa Innokas Medicalin toimitiloihin. Tällä haluamme pienentää mahdollisten sairastumistapausten leviämistä Innokkaan henkilöstön keskuudessa. Työntekijöillämme on tekniset valmiudet työskennellä vallitsevasta tilanteesta ja paikasta riippumatta, millä haluamme turvata myös projektiemme jatkuvuuden.
  • Olemme perustaneet Työterveyslaitoksen suosituksen mukaisesti varautumisryhmän 10.3.2020, joka on ottanut vastuulleen korona-epidemiaan valmistautumisen Innokkaalla. Varautusmisryhmän tehtävinä on mm. koordinoida koronavirukseen varautumista ja sen ennaltaehkäisyä työyhteisössämme. Varautumisryhmämme seuraa myös valtakunnallista tilannetta, ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä THL:n ja Työterveyslaitoksen ohjeita, ja jakaa ohjeistuksia edelleen henkilöstöllemme. Torjuntatoimilla halutaan suojata niin työntekijöitä, asiakkaita kuin yhteistyökumppaneitakin sekä edellämainittujen perheitä. Innokkaan varautumisryhmä kokoontuu päivittäin.
  • Hankinta-, osto- ja valmistustiimimme seuraavat materiaalien ja komponenttien saatavuuksia sekä vähentyneen lentoliikenteen vaikutuksia rahtiliikenteeseen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vallitseva tilanne luo komponentti-, materiaali- ja rahtipuolelle hieman epävarmuutta, mahdollisia viivästyksiä ja kustannuspaineita. Otamme näiden osalta tarvittaessa erikseen yhteyttä asiakkaisiimme sekä sidosryhmiimme.
  • Olemme suositelleet henkilöstöllemme kokouksien järjestämistä etäyhteyksin. Lisäksi olemme toistaiseksi korvanneet sisäiset-, asiakas- ja yhteistyökumppanitapaamiset virtuaalitapaamisin.
  • Olemme suositelleet henkilöstöllemme matkustamisen rajoittamista koti- ja ulkomailla. Lisäksi työntekijät, jotka ovat matkustaneet ulkomailla, on ohjattu kotiinpaluunsa jälkeen tekemään 14 päivän ajan töitä etänä varotoimena.
  • Olemme myös ohjeistaneet henkilöstöämme kuin myös siivous- ja kiinteistöhuoltoamme kiinnittämään huomiota oikeanlaiseen hygieniaan ja puhtauteen työpaikalla ja sen ulkopuolella.

 

Tulemme tekemään jatkossakin parhaamme varmistaaksemme häiriöttömän palveluiden jatkumisen turvataksemme asiakkaidemme liiketoiminnan. Lisäksi haluamme pitää toimillamme huolta työntekijöidemme terveydestä. Tulemme seuraamaan aktiivisesti koronavirusepidemian etenemistä ja tiedotamme asiakkaitamme tähän liittyen tarpeen mukaan.

 

Mikäli aiheeseen liittyen herää kysyttävää, ettehän epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News