Innokas Medical SoteDigin MDR-konsultoinnin puitesopimustoimittajaksi

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Digitaalisia sosiaali- ja terveydenhoidon palveluita kehittävä SoteDigi valitsi Omaolo.fi -palveluratkaisunsa jatkokehittämiseen osallistuvat kumppaniyritykset alkuvuodesta. Innokas Medical on yksi kolmesta MDR-konsultoinnin puitesopimustoimittajaksi valituista yrityksistä.

 

Valtionyhtiö SoteDigi kehittää uudenlaista digitaalista palveluratkaisua, Omaolo.fi -järjestelmää, joka on kansalaisille suunnattu itse- ja omahoitoa tukeva palvelu. Järjestelmän kautta kansalaiset voivat arvioida oireitaan ja saada niihin liittyviä neuvoja ja ohjausta – esimerkiksi ajanvarausoikeuden tilanteen niin vaatiessa. SoteDigin kehittämän etäpalvelun avulla on tarkoitus säästää terveydenhoidon aikaa ja kustannuksia vaikuttamalla turhien käyntimäärien vähenemiseen ja mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattomat palvelut.

 

Kehityshanke alkoi alunperin jo vuonna 2014 eri kuntien välisenä yhteiskehityshankkeena, kunnes vuonna 2018 se siirtyi SoteDigin omistamaksi ja vetämäksi. Yritys on nyt valinnut puitesopimustoimittajat yhteensä jopa 34 miljoonan euron puitejärjestelyyn. Puitesopimustoimittajiksi valitut yritykset voivat osallistua tulevaisuudessa kevennetysti järjestettyihin kilpailutuksiin kehitys- ja konsultointitöihin liittyen.

 

Suurin osa hankkeeseen allokoiduista euroista on suunnattu sovelluskehitykseen (yhteensä 32 miljoonaa euroa). Jäljelle jäävä kahden miljoonan euron potti on puolestaan suunnattu puitejärjestelyn toiseen osaan, joka koskee MDR-konsultointia; Omaolo.fi -järjestelmä lasketaan EU-säännösten mukaisesti lääkinnälliseksi laitteeksi, jonka vuoksi järjestelmän tulee täyttää vaaditut laatu- ja viranomaisvaatimukset. MDR-konsultoinnin puitesopimustoimittajiksi valittiin Innokas Medicalin lisäksi myös kaksi muuta suomalaista yritystä.

 

”Olemme todella tyytyväisiä siitä, että Innokas on valittu puitejärjestelyyn. Tämä kertonee siitä, että laatu- ja regulaatioasiantuntemuksemme on tunnistettu ja että osaamiseemme luotetaan”, kommentoi Innokkaalla liiketoiminnan kehitystehtävissä työskentelevä Tomi Haapanen.

 

”On myös hienoa, että saamme olla mukana digitalisoimassa tulevaisuuden terveydenhuoltoa ja potilashoitoa tämän hankkeen myötä”, hän päättää.

 

Lisätietoja aiheesta sekä käytetyt asialähteet:

https://sotedigi.fi/

https://www.tivi.fi/

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News