Innokas jäseneksi HL7-yhdistykseen

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Innokas Medical on liittynyt Suomessa toimivan HL7-yhdistyksen jäseneksi helmikuussa 2022. Näin Innokas Medical ja sen Digious-ohjelmistotalo vahvistaa entisestään yhteistyötään toimialan integraatiota rakentavien tahojen kanssa.

Kansainvälinen HL7 organisaatio ja sen määrittelemät FHIR-rajapinnat toimivat kasvavassa määrin julkisten ja yksityisten terveyspalveluiden ja -teknologiaratkaisuiden liimana.

"On ilahduttavaa, että niin laaja joukko julkisia palveluntarjoajia - kuten Apotti, THL ja Kela - tukee FHIR-rajapintoja. Digious tiimin tavoite on rakentaa kyvykkyyksiä kaikkiin niihin integraatioteknologioihin, jotka edistävät asiakkaittemme mahdollisuuksia liittää laitteitaan ja ratkaisujaan ympäröiviin tietojärjestelmiin", sanoo Digiouksen liiketoiminnan kehitysjohtaja Ilkka Räsänen. "FHIR-tuki järjestelmissä tarjoaa myös hyvän astinlaudan ratkaisuiden kansainvälistymiseen", hän jatkaa.

 

Voimakkaasti kasvava Digious on Innokas Medicalin sisällä toimiva terveysteknologian ohjelmistotalo, jonka tavoitteena on auttaa suomalaisia ja pohjoismaisia asiakkaita liittämään laitteensa tai ohjelmistoratkaisunsa terveydenhuollon taustajärjestelmiin ja edistämään datan käyttöä tietoturvallisesti ja tehokkaasti pilvipalveluita hyödyntäen.

HL7-yhdistys on kansallinen terveysteknologian ratkaisuiden yhteensopivuuden edistäjä. Sen tavoitteena on yhdistää käyttäjät, järjestelmätoimittajat ja viranomaiset puolueettomalle kohtaamispaikalle. Yhdistys perustettiin jo vuonna 1995 edistämään järjestelmäintegraatioperiaatteella tapahtuvaa tietojärjestelmien kehittämistyötä ja terveydenhuollon tietojärjestelmästandardien käyttöä. Jäsenistöön kuuluu niin yrityksiä kuin organisaatioita, esimerkiksi tietojärjestelmien käyttäjiä kuten sairaanhoitopiirejä sekä merkittävimmät tietojärjestelmien toimittajat. HL7 Finland kuuluu myös kansainvälisen HL7 International -järjestöön.

 

Lisätietoja:

https://www.hl7.fi/

https://digious.fi


 

Oletko kehittämässä uusia terveysteknologiasovelluksia ja laitteita tai onko edessäsi olemassa olevan ratkaisun päivitys? Mietitkö, miten saat oman ratkaisusi keskustelemaan eri tietojärjestelmien kanssa? Ota yhteyttä ja kysy apua asiantuntijoiltamme Digious-tiimissä

 

Ota yhteyttä  Digious asiantuntijaan

 

 

 

Picture of Eeva Lindroth
Kirjoittaja Eeva Lindroth
Head of Brand and Communications
News, Medical Device Software Development