Innokas Medicalilla pyöräillään ilmastonmuutosta vastaan

Uutiset & Ajankohtaiset | Innokas

Innokas Medical työntekijöineen osallistuu jälleen tänä vuonna valtakunnalliseen Kilometrikisaan, joka on eri tahojen muodostamien joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Kisa käynnistyi 1.5. ja kestää aina syyskuun loppupuolelle (22.9.) saakka. Voittajajoukkue on se, jolla on kisan päätyttyä kerrytetty eniten pyöräilykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden.

 

”Osallistumme kisaan Innokkaan työntekijöistä koostuvana joukkueena. Kukin osallistujista kirjaa kisan aikana henkilökohtaisesti polkemansa pyöräilykilometrit tai -minuutit ylös kasvattaen joukkueemme kokonais-saldoa”, kertaa Innokas Medicalin tuotannossa työskentelevä sekä kisan yhtenä koordinoijana toimiva Minna Lahtinen.

 

”Olemme osallistuneet Kilometrikisaan TYKY-tiimimme vetämänä nyt kolmena vuotena peräkkäin. Viime vuonna pääsimme uuteen ennätykseemme, sillä joukkueemme kokonais-saldo oli jopa lähes 17 000 pyöräilykilometriä”, hän jatkaa.

 

Vaikka Kilometrikisassa jaetaan voittajajoukkueille myös palkintoja, on kyseessä kuitenkin puhtaasti leikkimielinen kisa, jonka päätarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään.

 

Ketjureaktio-kampanja osana Kilometrikisaa

 

Kilometrikisan myötä Innokas työntekijöineen osallistuu myös Suomen Punaisen Ristin lanseeraamaan Ketjureaktio-kampanjaan. Ketjureaktiossa pyöräillään yhdessä ilmastonmuutosta vastaan; apua poljetaan erityisesti eteläisen Afrikan ja Tadzhikistanin vuoristoalueille, joissa ilmastonmuutos aiheuttaa erilaisia säiden ääri-ilmiöitä. Kampanjan aikana kerättävillä avustusvaroilla Punainen Risti tuo apunsa alueiden asukkaille ja pienviljelijöille.

 

Ketjureaktioajatus perustuu pakokaasupäästöjen pienentämiseen, sillä jokaista poljettua 25 kilometriä kohden hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4kg. Kampanjaan osallistuvat yritykset lahjoittavat Suomen Punaiselle Ristille yhden euron jokaisesta joukkueensa polkemasta 25 kilometristä edistäen näin ilmastonmuutos vastaista työtä.

 

”Kilometrikisaan osallistuminen edistää työyhteisömme hyvinvointia sekä terveyttä. Ketjureaktion kautta kannamme puolestaan yhteiskuntavastuumme yrityksenä”, Innokas Medicalin markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Ihme kommentoi ja jatkaa:

 

”Olen todella kiitollinen Innokkaan aktiiviselle TYKY-tiimille, joka organisoi sekä Kilometrikisaan että Ketjureaktioon osallistumisemme jälleen tänä vuonna.”

 

Terveyden ja työhyvinvoinnin edistämisen, yritysvastuun toteutumisen ja ilmastonmuutosvastaisen työn nimissä Innokas Medical kannustaa myös muita yrityksiä osallistumaan Kilometrikisaan sekä Ketjureaktioon.

 

Lisätietoja Kilometrikisasta:

https://www.kilometrikisa.fi/

Lisätietoja Ketjureaktiosta:

https://www.punainenristi.fi/ketjureaktio

 

Kilpailujen sisältöjen referoinnissa käytetty lähteenä: kilometrikisa.fi ja punainenristi.fi/ketjureaktio

 

Innokas_pyöräilee1

 

Picture of Elina Ihme
Kirjoittaja Elina Ihme
Head of Marketing and Communications
News