Norjalainen GlucoSet AS valitsi Innokkaan kumppanikseen kehittämään ohjelmistoratkaisuja yrityksen vähä-invasiiviseen glukoosin seurantalaitteeseen, jolla on maailmanlaajuinen markkinapotentiaali.
GlucoSet on kehittämässä maailman ensimmäistä reaaliaikaista veren glykemia-arvojen mittaus- ja seurantajärjestelmää teho-osastoille. Innovaatio tarjoaa useita etuja aikaisempiin teknologioihin verraten – kuten paremman mittaus- ja tulostarkkuuden, helppokäyttöisyyden sekä alhaisemman infuusion aikaisen komplikaatoriskin.
”Liian korkea tai liian matala veren glukoosipitoisuus voi aiheuttaa hengenvaarallisia komplikaatioita tai johtaa jopa potilaan kuolemaan”, kertoo GlucoSetin General Manager Nicolas Elvemo.
”Olemme nyt kehittäneet terveydenhoidon laadun parantamiseksi uudenlaisen anturin, jonka avulla lääkärit pystyvät tarkkailemaan verensokeritasoja teho-osastoilla reaaliaikaisesti. Teknologiamme on suunniteltu istumaan sellaisenaan sairaaloiden olemassa oleviin työnkulkuihin”, hän jatkaa.
Yrityksen innovaatiolla on tarkoitus parantaa potilaiden elämänlaatua kuin myös pienentää sairaaloiden kustannuksia. Tutkimusten mukaan esimerkiksi yksittäinen verenmyrkytys ja sen hoito maksavat sairaaloille keskimäärin 20 000 dollaria, kun taas sairaalassaolon kustannus per päivä on arviolta noin 1500 dollaria per potilas.
"Veren sokeritasapainon normalisointi reaaliaikaisesti vähentää munuaisten vajaatoiminnan ja verenmyrkytyksen riskiä, jotka ovat erittäin vaarallisia tiloja tehohoitopotilaille. Ehkäisemällä tämäntyyppisiä komplikaatioita voidaan potilaiden sairaalassaoloaikaa lyhentää, mikä puolestaan vaikuttaa luonnollisesti suoraan terveydenhoidon kustannuksiin", Elvemo kertoo innovaation taustoista.
Myös eri sidosryhmät uskovat GlucoSetin kehittämän ratkaisun potentiaaliin, sillä yritys on saanut innovaationsa kehittämiseksi viimeisen vuoden aikana yksityisten sijoittajien lisäksi myös julkista rahoitusta.
GlucoSet ja Innokas Medical aloittivat suunnittelu- ja kehitysyhteistyön kesälomien jälkeen, kun GlucoSet valitsi Innokkaan kumppanikseen kehittämään tarvittavat ohjelmistoratkaisut innovaatioonsa. Innokkaalla ohjelmisto ja -testausautomaatioyksikön johtajana työskentelevä Antti Siipola on innoissaan käynnistyneestä uudesta projektista.
"GlucoSetilla on mielestäni todella innovatiivinen lähestymistapa pienen lääkintälaitteen softa-arkkitehtuuriin”, Siipola pohtii ja jatkaa:
”Toimintojen erottaminen eri ytimille, eli softan kategorisointi - ei vain designin vaan myös fyysisen suorituspaikan ja käyttöjärjestelmän perusteella - on erittäin hyödyllistä laitteelle, jolla on kriittinen rooli potilaan hoidossa.”
Elvemon mukaan yhteistyö Innokkaan Design Studion kanssa on käynnistynyt positiivisissa merkeissä.
”Innokkaan pitkäaikainen kokemus lääkintälaitteista ja yrityksen referenssit samantyylisistä projekteista vaikuttivat merkittävästi siihen, että valitsimme juuri Innokkaan kumppaniksemme. Yhteistyömme on ollut avointa ja antoisaa”, hän kertoo.
Samoin on kokenut Siipola, joka odottaa innolla tulevaisuutta GlucoSetin kanssa projektin parissa. Hän uskoo vahvasti siihen, että yhteiskehittämisen, eli co-creationin, kautta molemmat osapuolet voivat saavuttaa merkittävää lisäarvoa lopputuotteen markkinoillesaattamiseksi.
”Yhteistyö GlucoSetin kanssa on ollut todella antoisaa. Ideoita on jaettu molemminpuolisesti ja keskusteluja on käyty avoimesti – aivan kuin olisimme yhtä ja samaa yritystä! Yhteistyön toimivuus tällä tasolla on tärkeää, koska meillä kaikilla on projektin suhteen yhteinen päämäärä: toimiva ja markkinoilla menestyvä lopputuote”, Siipola päättää.